Followers

Friday, 10 February 2012

Bertudung boleh buat Rambut Cantik ?

Assalamualaikum ...

Hari ni Sya nak share satu info yang orang selalu salah faham = =' Mereka yang bertudung sebenarnya boleh cantikkan rambut .. Kenapa tak percaya ? fikir sejenak , ape function tudung sampai boleh mencantikkan rambut ?


first of all , tudung dapat melindungi rambut daripada cahaya matahari . Cahaya matahari boleh menyebabkan rambut kita cepat kering dan rosak . bila dah rosak , dah tak cantik , bila dah tak cantik maka hodoh lah jawabnya :)

then , tudung juga boleh mengelakkan rambut daripada terkena debu-debu yang entah dari mana datangnya . bila dah melekat kat rambut , rambut pun tak sihat . semacam je rambut tu . entah debu ape entah yang melekat kat rambut anda jika tak pakai tudung =)

"tapi rambut tak lurus lah kalau pakai tudung !"

rambut Sya boleh je lurus . siap ade yang tanya "rebonding ke?" .. Sya pakai tudung seharian tau memandangkan abang ipar Sya duk satu rumah , tapi rambut still cantik . nak lurus , just put you hair ke dalam baju .

"Ala Sya , geli la letak rambut kat dalam baju.."

mula2 memang la geli , lame2 ok je . tak rasa ape2 pun malah selesa lagi tau .

"geli la Sya walaupun dah try banyak kali "

nak geli dunia ke nak sakit akhirat ? you all jawab lah sendiri ... :p

8 comments:

Natasya Naslin said...

Assalam.. hye there =) BW here..

haa.. nice entry bout hijab..
ramai yg merungut itu ini.. pdahal bnyk je faedahnya.. =)

Sya Hyo-Sonn said...

@Natasya Naslin

W'salam , thanks for visiting here :)

ha'ah . memang sekarang banyak org merungut pasal hijab ni . depa tak tahu kebaikkannya =,='

saya said...

http://bakulmelayang.blogspot.com/

me and my memoir said...

assalamualaikum...

betul3...thanks fot the info..sbb tu islam menyuruh wanita menutup aurat dengan menggunakan hijab..ade manfaat dan hikmahnya..

Jeremy said...

Greetings... Have a great day....Smile!!
Uniforms

Ayumi Comot said...

wah..lurus cam rebonding..mesti cantik nih..huhuhu..ayu suke rambut ikal...:)

Sya Hyo-Sonn said...

@me and memory

waalaikummussalam
ha'ah . tu lah kan ?

@Jeremy

have a nice day too

@Ayumi Comot

ala , teknik rebonding bukan mcm dalam iklan . yg lurus berkilat tu . just biasa-2 . cuma nak diorang tahu sebenarnya takde masalah nak rambut lurus asalkan ada kemahuan

Ibu Daswati said...

Apa bilah anda inging merasakan menang dalam bermain tgel 3D 4D 6D HBG 0852-8315-2944 aki santadewa atau klik http://akisantadewa.blogspot.com